Skip to Main Content
API ideeën portaal voor Multivers & Boekhoud Gemak

Wij nodigen je als ontwikkelaars van harte uit om hier nieuwe ideeën aan te maken of te stemmen en te reageren op aanwezige ideeën voor Multivers & Boekhoud Gemak API. De Multivers & Boekhoud Gemak API is het koppelvlak voor zowel Multivers als Boekhoud Gemak. We kunnen niet beloven dat we alle ideeën kunnen realiseren. Uiteraard proberen we wel op alle ideeën te reageren.

10 STEM
Status Toekomstige overweging
Categorie Overig
Created by Nico Barten
Created on Apr 16, 2019

OData $select mogelijk maken voor alle velden

M.b.v. OData kan met $select zelf velden aangegeven worden welke opgehaald moeten worden, zodat de response kleiner wordt. Dit is mooi, alleen kan ik nu zo te zien niet alle beschikbare velden hierin meegeven. Voorbeelden van ProductInfoList welke wel werken:

- ProductId
- ShortName

Voorbeelden van ProductInfoList welke NIET werken:
- EanCode
- CustomProperties

Naast dat ik nu niet kan zien welke velden in $select meegegeven kunnen worden, is dit een behoorlijke beperking, zodra maar één veld welke je nodig hebt niet m.b.v. $select aangegeven kan worden, kan de hele functionaliteit gelijk niet gebruikt worden, en ben je verplicht om toch alle data op te halen.

 • Attach files
 • Guest
  Jan 6, 2023

  Op de betreffende velden zou het ook mogelijk moeten zijn om via $filter te filteren. M.n. bij de CustomProperties is dit nu niet het geval.

 • Nico Barten
  Jan 8, 2020

  De velden die ik heb aangegeven zijn voorbeelden, het zou beter zijn om simpelweg alle velden als OData $select mogelijk te maken. Of anders in elk geval aangeven welke velden beschikbaar zijn voor de $select.

 • Beheerder
  Team Boekhoud Gemak
  Jan 7, 2020

  Beste,

  Betreft het alleen de velden zoals genoemd die evt toegevoegd moeten worden aan het ProductInfoList object?

 • +6